"Upoznala sam Breta na fakultetu. Kasnila sam prvog dana i kad sam uletela u slušaonicu, bilo je samo jedno mesto prazno - pored njega. Ubrzo smo se sprijateljili i čak smo tog semestra učili zajedno."

Ovako počinje priča crnokose Miše o tome kako je upoznala ljubav svog života.Osetila je odmah da je njen kolega privlači, ali nije htela da mu to pokaže. "Šalili smo se, smejali, lepo smo se družili", priča ona. Čak mi je i snimio nekoliko pesama na CD, ali nikad ništa više od toga. Kad se završio semestar, prestali smo da se viđamo.

Miši je Bret stalno delovao pomalo stidljivo, a možda čak i rezervisano. Utoliko joj je bilo veće iznenađenje kad joj je, sedam godina kasnije poslao poruku na Fejsbuku. "Hoću li ja ikad više videti tvoje lice?", glasila je poruka.

bibilioteka.jpg
Shutterstock  

Jedva je došla sebi od iznenađenja, to uopšte nije ličilo na Breta kakvog je poznavala. Već se bila preselila u drugo mesto, ali su joj roditelji i dalje živeli u njenom rodnom gradu. Otišla je da ih obiđe, a i da vidi Breta. Očekivala je susret s velikom neizvesnošću. Kako će se ponašati, o čemu će pričati...

Kad su se konačno sreli, sve je odjednom delovalo tako lako. "Nismo prestajali da pričamo. Tek tada mi je kazao šta se sve dešavalo te godine kad smo se upoznali. Toliko toga nisam znala", kaže Miša.

Ispostavilo se da je njihovo zajedničko učenje bilo za njega jedini predah. Majka mu se borila s karcinomom, morao je da pomaže porodici. Umrla je nedugo nakon Bretove diplome.

sin drzi majku za ruku.jpg
Shutterstory 

"Nije želeo sažaljenje, ništa od toga mi nije ispričao. Sam je trpeo bol. To me je jako dirnulo. Shvatila sam u tom trenutku koliko je nežan i koliko nesebičan kao čovek", seća se Miša. "Posle večere, otišli smo u obližnji bar gde su imali džuboks. Kad je počeo da pušta pesme, trebalo mi je malo vremena da shvatim da bira baš one koje mi je snimio na CD-u. Nisam mogla da verujem da ih se seća.

par romanticna vecera.jpg
Shutterstock  

Tri meseca kasnije, mi smo se verili. Svi su pričali da smo ludi što toliko žurimo, ali kad znaš, onda znaš. Zajedno smo već osam godina i sigurna sam da je on najbolji čovek kojeg sam ikad srela. I to ne kažem samo zato što sam se ja udala za njega", završava Miša.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Marija Mikić venčanje  instagram/irenaradulovic