Želite da budete dobar prijatelj, ali i da vama prijatelji priteknu u pomoć u pravi čas? Prijateljstva se lako sklapaju u mladosti, ali kad uđemo u "neke godine", sve ih je teže formirati.

I ne samo to! Teško ih je, ponekad, i sačuvati. Prioritet nam postaju porodične obaveze, pod stresom smo zbog posla pa dolazi do sitnih previda ili nesporazuma između prijatelja. Zato je važno da poštujemo glavna pravila prijateljstva i tako ih sačuvamo.

Za početak, prilagođavajte svoja očekivanja u skladu sa promenama u životu. Ako je u porodicu vaše prijateljice stigla prinova, znajte da neće moći da vam posveti uobičajeno mnogo vremena. Isto važi i za vas, zato nađite način da nadoknadite jedna drugoj trenutke u kojima niste zajedno.

prijateljice u zagrljaju.jpg
Shutterstock  

Nemojte da prećutkujete kad vas nešto zaboli. Da li se slučajno desilo da prijateljica zaboravi vaš rođendan? Ili da se ne javi kad ste se dogovorile da vas pozove? Imate dve mogućnosti - ili da joj odmah kažete da vas je povredila ili da potpuno zaboravite ovu situaciju. Ukoliko ste u iskušenju da počnete da se durite ili joj prebacujete na neki "indirektan način", setite se da pasivna agresija nikom nije donela ništa dobro.

Pozovite prijateljicu telefonom! Naročito ako se neko vreme niste čule, ne oslanjajte se na poruke preko društvenih mreža niti na mejlove. "Živi" govor, zajednički smeh, utešne reči kad su potrebne - to se ne može zameniti emotikonima. Naročito je to važno ako znate da vaša prijateljica donosi ili sprovodi neku novu odluku.

U takvoj situaciji se našla i naša poznata književnica Mirjana Bobić Mojsilović kad je donosila odluku da prestane da puši cigarete, a nije bila spremna da se u potpunosti odrekne nikotinskih proizvoda. Ona se tada upoznala sa uređajem IQOS, a onda i potpuno prešla na njega. U početku joj je, kako kaže, nedostajalo inspiracije, a sve se promenilo zahvaljujući drugim ljudima koji su prešli na bezdimnu alternativu.

Zato je i ona odlučila da postane IQOS prijatelj, kako bi bila ohrabrenje onima koji žele da naprave bolji izbor od pušenja cigareta. Pružiće podršku svim onim pušačima koji nemaju IQOS prijatelja u svom okruženju i podeliti svoj KOD preporuke sa njima.

Važna informacija: IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.