BETTER NOT BURNT, powered by IQOS, oduševio je publiku na 52. Perwoll Fashion Week-u, svojim snažnim porukama koje slave redesign experience. Modni koncept redizajna oduševiće sve ljubiteljke lepog odevanja koje uživaju u recikliranju i pružanju druge šanse ranije nošenoj odeći.

U saradnji sa istaknutom dizajnerkom Anom Trošić Trajković, u pripremi kreacija za revijski program večeri, učestvovali su mladi dizajneri Sanja Perić, Divna Lazić, Emilija Zdravković, Melanija Vasić, Milutin Lađević, Turbo Manipulator i Varikina studio.

Oni su, na četvrtoj večeri ove modne manifestacije, predstavili originalne  modne koncepte redizajnom starih uniformi, promenivši im namenu i udahnuvši im novi život – ujedno ih spasivši od sagorevanja, što je i jedna od poruka IQOS-a, koji inovativnost i odgovornost definišu kao viziju pri stvaranju svojih proizvoda.

better not burnt iqos fashion week.jpg
Promo 

Publika je imala priliku i da uživa u reviji diplomaca modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, koju je predstavila kompanija Textil. Kroz diplomske kolekcije, studentkinje Vila Pajkić, Emilija Zdravković, Lola Vučković, Jelena Stanimirović, Slađana Čolović, Irena Čuturić, Mileana Šarić, Natalija Kovačević, Helena Plećaš i Marina Keredžin, a pod mentorstvom profesora Aleksandra Protića i docentkinje Katarine Samaržić, predstavile su svoje viđenje savremenog modnog dizajna i sveta koji ih okružuje, a sve to kroz različita kreativna i inventivna, lična rešenja.

Dizajnerka Nina Milović je prikazala novu kolekciju „Red Line“ iz svog modnog koncepta NINAMILAN studio. Njena odela mogu da nose pripadnici oba pola, a karakterističan je motiv crvene linije praćene efektnim akcentima i NINAMILAN monogramom.

Čuveni Martini Vesto by Boško je novom kolekcijom odela „Give Peace a Chance – Stop War“ poslao snažnu poruku za mir, koja je potvrdila da modno stvaralaštvo reprezentuje više od odeće, već je tu i da ostavi komentare na društvena i politička zbivanja u svetu. 

Muzika koja je pratila reviju bila je pesma Majkla Džeksona – They Don’t Really Care About Us – koja je dopunila anti-ratni sentiment koji je bio pozadina ove kolekcije. Ove dve autorske revije je iz publike pratio veliki broj poznatih ličnosti, a među njima i Seka Aleksić, Vesna Dedić, Dr Filgud, Vlada Aleksić, Biljana Obradović, Irena Grahovac, Kene Beri, Miša Ovradović, Ksenija Knežević, Tam,  Ana Pendić, a na pisti Boškove modele su pored manekena predstavile glumice Ivana Zečević, Jelena Stupljanin i Danica Maksimović.

Prateći program večeri odvijao se na BFW Stage-u u foajeu Belgrade Fashion Weeka gde se nastavio Style Clash, styling kontest powered by NEO Design: Fokus večerašnja dva izdanja bili su „Time Warp“ – gde su stulisti interpretirali odeće iz različitih istorijskih era i kroz modne aksesoare i BFW izložbe modnih detalja prikazivali viziju modne budućnosti i „Free Your Mind and the Rest Will Follow“ – završni zadatak u kome su učesnici predstavili slobodan izraz, oslobođen ustaljenih ideja i formi.

Pogledajte i najupečatljivije modele sa revije "Better not Burnt" u galeriji slika.

IQOS nije proizvod bez rizika jer oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

Promo IQOS na 52. Perwoll Fashion Week