Psiholozi tvrde da nema potrebe da čekamo 1. u mesecu, ponedeljak, ili ulazak u neku zreliju deceniju života kako bismo doneli prave odluke. Uvek je trenutak odgovarajući. Iako se čini kao istrošena fraza, istina je da je samo važno da imamo volju za promenu. To važi za sve sfere života - bilo da smo rešeni da počnemo da treniramo, zdravo se hranimo, naučimo neki jezik ili savladamo neku novu veštinu.

Neke benefite ćemo osećati odmah, a neki efekti novih postignuća stići će kasnije. Važno je samo da izabremo životni stil koji je bolji za nas, ali i za ljude oko nas. 

Čini nam se da sve možemo, ali ne i da se odreknemo duvana. Smetaju nam žuti nokti i prsti, miris u kosi i garderobi, ali nekako ipak ne uspevamo svoje omiljene navike. Dobra vest je i da i ne moramo.

Prelaskom na alternativu pušenju cigareta, kao što je IQOS, nestaju neprijatni mirisi i oblaci dima, a nema ni pepela.  IQOS je, naime, uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan, pa samim tim ne stvara duvanski dim, već paru, čime se mogu izbeći sve neprijatne situacije koje muče većinu pušača. Svakako, treba imati u vidu da ni IQOS nije bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.

Ovaj novi životni stil učiniće da se osećate dobro bolje.