Neprijatan miris na rukama najčešće ostavljaju hrana i duvanski dim, a ono što je sigurno jeste da on smeta svima, a pogotovo onima kojima su ruke glavni "alat" za rad i koji se bave poslovima koji podrazumevaju fizički dodir sa mušterijama.

Među njima su i kozmetičarke i žene koje rade u salonima lepote, koje na sve načine pokušavaju da izbegnu da se nađu u ovoj neprijatnoj situaciji.

Ipak, načini da se neprijatni mirisi izbegnu postoje, a mnogi od njih podrazumevaju prirodna sredstva, kao što je, recimo limun. Isecite limun na pola, iscedite sok i prelijte ga preko ruku, a preostalim parčetom limuna istrljajte šake i prste, te isperite vodom i mirisi će nestati.
Ruzmarin takođe odlično neutrališe mirise koji se na rukama zadržavaju nakon spremanja hrane, a dovoljno je da njime samo protrljate šake.

U iste svrhe mogu poslužiti i so i šećer. Uzmite jednu supenu kašiku soli i njom temeljno istrljajte šake. Kad završite, ostatak soli uklonite sapunom i vodom, isperite ruke i osušite ih.

Sličan princip je i sa šećerom - supenu kašiku šećera pomešajte s tečnim sapunom i time dobro istrljajte ruke, a zatim temeljno isperite.

Kada je reč o duvanskom dimu, koji takođe ostavlja neizbežan miris na prstima, ukoliko ne želite da prestanete sa pušenjem jedno od rešenja protiv ove neprijatnosti jeste prelazak na alternativu pušenju cigareta, odnosno na uređaje koji zagrevaju, a ne sagorevaju duvan - kao što je na primer IQOS.

Budući da IQOS ne stvara duvanski dim, već paru, samim tim ne ostavlja ni miris sagorelog duvana, što je jedna od prednosti za sve one koji žele da izbegnu takve mirise na svojoj koži.

Umesto stvaranja duvanskog dima koji nastaje sagorevanjem, duvan se u IQOS-u zagreva na temperaturi manjoj od 350°C, što sprečava njegovo sagorevanje.