Mantili su i ove godine najvažniji element odeće za prelazni period, jer se fantastično uklapaju u tri trenda: minimalistički, "tihi luksuz", kao i u "školski" ili "preppy" stil kako ga na engleskom zovu.

Ključna je i ove godine boja karamele, koja će se lepo slagati uz sve neutralne autfite. Međutim, u igri su i boja žalfije, siva, braon, bež i, naravno, večita crna.

Otkako je Barberi izmislio način da pamučnu tkaninu učini nepromočivim, to je i osnovni materijal od koga se prave dobri mantili. Ipak, ove godine nećete pogrešiti ni ako odaberete veštačku kožu pa čak i teksas. Nema kombinacije uz koju ne možete da nosite mantil - od satenske haljine, do helanki i kratkog topa, sve  varijante su dozvoljene.

moderni mantili za 2024 crna koza lojsanwallin-min.jpg
Instagram / lojsanwallin 

Najvažniji je kroj koji će odgovarati vašoj figuri, pogotovo dužina mantila. Koliko god da je u modi "midaksi" (između midi i maksi), nemojte da se zalećete ako niste dovoljno visoki za ovu dužinu.

moderni mantili za 2024 braon lojsanwallin-min.jpg
Instagram / lojsanwallin 

Idealni su mantili koji dopiru do visine kolena - možda malo duži ili malo kraći, to je već pitanje ukusa, ali u takvom mantilu svaka dama izgleda zgodnije. Pogledajte i neke od najnovijih modela u galeriji slika, a pročitajte i šta oblače najmodernije žene u Italiji.

Instagram / hannaschonberg, Instagram / josefinlavold Trenčkot vlada prolećem - bež, boja karamele, crna, siva, svetlomaslinasta.

BONUS VIDEO:

Viktorija Bekam Instagram/victoriabeckham

Tekst: Lepa&Srećna