Ako planirate da kupite bar jedne nove cipele ovog proleća, definitivno morate pogledati ovu listu. Najavljuju je ključni francuski stručnjaci za modu pa nećete pogrešiti ako nabavite bar jedan model sa ovog spiska.

Na vrhu su baletanke, a influenserke se šale kako njihov dizajn postaje sve kontroverzniji svake godine. Prethodnih sezona smo videli tanke baletanke od satena, poput onih koje nose
balerine na vežbama i predstavama, zatim su pravljene od mreže, pa na kraju dobile kaiščiće poput Meri Džejn cipela. Najzanimljivije su one sa razdvojenim prstima, čuveni model kuće "Mezon Mardžiela".

moderne cipele baletanke albausart mezon mardziela-min.jpg
Instagram / albausart 

Ove godine će baletake biti ukrašene nitnama, biserima ili kristalima, zadržava se nešto manje otvoren dizajn i često imaju kaiš preko risa.

Od boja, razmislite da li vam odgovara da bar nešto od vaše obuće bude u "metalik" verziji - srebro je najpopularnije i nosi se usred bela dana. Francuskinje planiraju ili papuče ili polusandale u boji srebra ove sezone.

moderne cipele baletanke crne sa kristalima-min.jpg
Promo / MyTheresa 

Ako se polusandale uklapaju u vaš modni stil, onda svakako potražite model sa "kiten" potpeticom (zovu ih još i slingbek). Odlično se uklapaju u trend "tihog luksuza", a izdržaćete na njima ceo dan. Visina ne sme da pređe 5cm. 

Potražite još zanimljivih modela u našoj galeriji slika i pročitajte kakve cipele najčešće nose naše TV voditeljke i zašto.

Promo / MyTheresa Ravna obuća vlada trendovima za proleće.

BONUS VIDEO:

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER Tiktok/fashion_jackson

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.