Mnoge žene vole muškarce s bradom, a nedavni poljupci Tejlor Svift i njenog zgodnog momka Trevisa Kelsa, čije su slike obišle svet, prava su provokacija za brojne dermatologe.

Požurili su da se iskoriste ovaj trenutak slave kako bi i sami privukli pažnju i dali korisne savete za dame čiji momci nose bradu.

Kada nežna ženska koža dođe u dodir sa bradom, naročito ako je trljanje grublje kao pri strasnom poljupcu, iritira se površinski sloj i prvo se javlja crvenilo. Na samoj bradi često ima prirodnih masnoća, ali i bakterija, pa je veoma moguća pojava površinske infekcije. I ženska koža može da luči pojačano masnoće da bi se odbranila od iritacije i rezultat su akne. 

Da biste sprečili ovakve posledice, i vi i vaš partner možete preduzeti dve sitne, a vrlo korisne "akcije" - njemu se preporučuje da bradu povremeno pere sapunom sa salicilnom kiselinom kako bi se uklonile bakterije i masnoće. Vi svoje lice zaštitite gelom od aloja vere i videćete poboljšanje već za nekoliko dana. Pročitajte i koje bubuljice nikad ne smete sami da cedite.

BONUS VIDEO: 

Poljubac i zagrljaj Brene i Bobe Kurir

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.