Kupovina odeće u "sekond hend" radnjama postaje sve omiljenija mnogim ženama, a niske cene ponekad malo zamagle procenu kakvi nam komadi odgovaraju.

Vrlo često se može naći firmirana, a vrlo jevtina roba, poput one koju za sebe bira Maša Memedović. Tako je popularna influenserka pronašla odlično brendirano odelo za samo 1.000 dinara, a rokerke je oduševila jaknom "Harlej Dejvidson" koju je kupila na novosadskom "Najlonu".

Da biste i vi bili dugoročno zadovoljni "ulovima" iz šopinga, treba da obratite pažnju na one elemente odeće koji čine da deluje jeftino i bez stila. Na njih upozorava popularna jutjuberka Serena, koja podseća da vrlo mladim devojkama uvek "progledamo kroz prste", dok ozbiljnije dame ne treba da prave izvesne "modne izlete".

Moda, žena, kupovina, šoping
Shutterstock  

"Veoma često vidim izdaleka da su neke farmerke vrlo jeftine,  a to prepoznam po dužni rajsferšlusa", kaže Serena. "Verovali ili ne, na kratkom rajsferšlusu se uvek uštedi, a na ženama takvi modeli vrlo loše izgledaju. Da i ne spominjem koliko je takve farmerke teško svući ili obući", objašnjava jutjuberka. 

ove farmerke nisu moderne 2-min.jpg
Youtube / StylewithSerena 

Pored toga što treba uvek da kupujete farmerke sa "normalnim", dugačkim rajsferšlusom, pogledajte pažljivo kakvi su zadnji džepovi. Pored toga što se štedi na materijalu pa se često našivaju mali džepovi, loš i jeftin dizajn otkrivaju oni koji su suviše daleko od sredine pantalona, suviše visoko ili suviše nisko postavljeni. "U takvim farmerkama će vam zadnjica sigurno izgledati loše", upozorava Serena.

ove farmerke nisu moderne-min.jpg
Youtube / StylewithSerena 

Na kraju, ona je i protiv kupovine pocepanih, otrcanih modela. "Velike rupe prosto izgledaju bedno, u njima niko ne može da ostavi fin utisak", smatra ona. Šta vi kažete? 

Pročitajte i šta da uradite s polovnom garderobom pre nego što je operete!

BONUS VIDEO:

Čizme Maše Memedović Tiktok/mashamemedovic

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.