Brushalter je ključni komad odeće, na koji mnoge žene ne obraćaju dovoljno pažnje. Često godinama kupuju jedan te isti broj, osim u slučaju kad su trudne ili drastično promene težinu.

Međutim, iskusne prodavačice kažu da je najbolje probati brushalter pre svake kupovine. Pre svega, od modela do modela, a naročito od jednog do drugog proizvođača, veličine mogu drastično da se razlikuju.

Uz to, dobro je da imate dve različite veličine grudnjaka za dane u kojima vam, zbog mesečnog ciklusa, grudi nabujaju. Čak i promena telesne težine od 2 do 3 kilograma može da zahteva drugi broj brushaltera.

brushalter-min.jpg
Shutterstock  

Veći brendovi, po pravilu, imaju uputstvo za pravilno određivanje veličine - kako dužine elastične trake koja ide oko grudnog koša, tako i veličine korpi. Redovno se merite pre kupovine novog grudnjaka, a naročito ako želite da probate neki novi model.

Pri probi, doterajte dužinu bretela prema svojoj bisti. Pravilno ćete visinu brushaltera najlakše odrediti ako, pred ogledalom, nađete sredinu između linije svog ramena i linije lakta. Vodite računa o tome da stoji horizontalno - na jednakoj visini spreda i pozadi, na leđima.

kako izabrati brushalter.jpg
Youtube / Real Simple 

Da biste bili potpuno sigurni da ste odabrali pravi grudnjak, obucite preko njega majicu pripijenu uz telo. Ako se grudi podižu iznad linije korpe, brushalter je mali, a ako se gornja linija korpe ocrtava ispred grudi, on je preveliki.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

MILICA SE SKINULA U BRUSHALTER PA ZAPALILA INTERNET! Pevačica mešala kukovima, komentari samo pljušte! Ovakvu je niste #instagram/milicatodorovicofficial