Taman kad je malo počelo da jenjava ludilo za plavim farbama koje je podstakla Margo Robi i njena Barbi, žene su se opet zaljubile!

Pred početak jeseni, sve više njih želi neku crvenkastu nijansu, a "pumpkin spice" (na engleskom, začin za bundevu) je najpopularnija.

Ako nikad niste probali ovu egzotičnu mešavinu koja se koristi kao aroma za kolače, a i u kafićima kao dodatak kafi, možete da je napravite i sami. Za to vam je potrebno malo cimeta, morskog oraščića, đumbira i karanfilića. Izmrvite ih u avanu i dodajte u jela i pića po želji! Sigurno ćete uživati i mirisu i u boji, a evo kako možete da ovo znanje primenite kad planirate odlazak kod frizera.

Koja se nijansa mešavine "pumpkin spice" biti najpopularnija ove jeseni, videćemo već po frizerskim salonima.

Ako ste verni svojoj smeđoj nijansi, možda ćete ostati u boji morskog oraščića, ali dodati neki svetliji pramen, na primer, boje cimeta? Obrnuto, ako ste plavi, možda ćete se odlučiti da prošarate kosu tamnijom bojom iz palete "pumpkin spice".

Jedno je sigurno: frizeri preporučuju da sa ovim nijansama ipak ne eksperimentišete kod kuće. Kakav će se efekat postići farbom umnogome zavisi od osnove na koju je mažete, a to će najbolje proceniti profesionalac. Vi mu samo ponesite fotografiju kose koja vam se dopada, a nju ćete pronaći u našoj galeriji.

Instagram / hairbylisamathews Top trend!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KAKO NAPRAVITI PUNĐU AKO NEMATE DUGU KOSU Instagram/hairtips.diy