Čini se da se nijedan model haljine nije prodavao toliko dugo i toliko masovno kao čuvena "Dijana". Nju je naročito proslavila Sara Džesika Parker koja je nosi u ulozi Keri Bredšo u nastavku filma "Seks i grad".

Iza ove kreacije stoji Norma Kamali, a dizajnirala ju je na samom početku stvaranja svog brenda. Skoro 50 godina kasnije, haljina je i dalje veoma tražena.

"Naručuju je kao da je delimo džabe", izjavila je kreatorka jednom prilikom za Vog. Na hiljade komada ove haljine se proda širom butika. "Nestaju sa rafova brzinom svetlosti, a dobavljači odmah naručuju nove", objašnjava Norma.

dijana haljina 0770581700-min.jpg
Profimedia 

Od Kim Kardašijan i svih njenih sestara, pa do Viktorijinih "anđela", brojne slavne žene su nosile ovaj model.Karakteriše ga asimetrija, pa ima samo jednu široku bretelu preko ramena. Tkanina ima dijagonalne nabore celom dužinom, pa su obline naglašene, ali je i figura izdužena. Jednom rečju, smišljena je tako da naglasi ono najlepše na ženi.

"Jedina promena koju sam uvela osamdesetih godina bila je da haljinu malo više oblikujemo prema telu", objašnjava Norma. "To su nam omogućili novi materijali koji su, u međuvremenu, otkriveni."

dijana haljina 0692054907-min.jpg
Profimedia 

Danas se "Dijana haljina" šije u dve dužine - mini i midi, a na raspolaganju je mnoštvo materijala i boja. "Zanimljivo je da haljinu kupuju žene istih godina kao što je to bio slučaj sedamdestih godina prošlog veka", kaže dizajnerka. Cena ove haljine se kreće između 200 i 250 dolara.

BONUS VIDEO:

baka kritikuje unuku zbog haljine TikTok/emilliegrigg03

Tekst: Lepa&Srećna