Leto je omiljena modna sezona, jer su nam konačno dopuštene male ludosti. Maksi haljine i bezobrazni minići za dame vitkih i preplanulih nogu, kao i jarke boje koje odgovaraju vrelim danima, prava su pozadina za efektne tašne.

I ovoga leta, dizajneri su predvideli za svakoga po nešto. Za vesele tople večeri, odaberite sjaj, a za sve žene koje ne mogu da izbegnu poslovne sastanke, tu su vintidž predlozi.

Za dnevne prilike, neizostavan detalj modnih kombinacija je pletena torba od rafije. Bilo da je u obliku korpe ili velike torbe za plažu, ova tašna se nosi već nekoliko leta i nema naznaka da će uskoro sići sa modne scene. Najefektnije su one koje na sebi imaju aplikacije u prirodnoj boji kože, pa se odlično slažu uz trendi papuče u istom stilu.

moderna tasna od rafije-min.jpg
Promo / MyTheresa 

Ni tkanim torbama ne prolazi "rok trajanja". Naravno, najpopularnija je ona koju je lansirao "Kristijan Dior", ali ni mnogo pristupačniji "cegeri" neće biti ništa manje praktični i laki za kombinovanje.

profimedia-0761919329-min.jpg
Profimedia 

Ljubiteljke klasike neće moći da odole modelima sa kopčom, ali treba imati u vidu da su ovako strukturisane tašne uvek teže i leti mogu da predstavljaju opterećenje.

sss-min.jpg
Instagram / xeniaadonts 

Druga opcija je "puf" tašna koja i dalje ne izlazi iz mode, a treća varijanta je "kroko koža" - za sve ekološki osvešćene - napravljena od veštačkih materijala.

modenra tasna sanel kroko 0392171718-min.jpg
Profimedia 

Za večernje i svečane prilike, ne ustručavajte se da ponesete kristale, fluo boje ili metalik sjaj - najpopularniji su materijali koji bacaju refleks poput ogledala - pogledajte ih u galeriji slika.

Promo / Lyst, Promo / MyTheresa Srebrna i zlatna boja, kristali, "puf" tašne... trendovi za leto 2023.

Tekst: Lepa&Srećna