Temperature rastu i prolećne kolekcije su već uveliko u prodavnicama, pa će i venčanja u aktuelnoj sezoni, po svemu sudeći, biti u znaku lepršavih kreacija, cvetnih dezena i veselih boja.

Poznato je da, ukoliko ste gost na svadbi, treba da ispoštujete određena pravila oblačenja - nije poželjno nositi belu boju, prekratke suknje, predubok dekolte, kao ni suviše ležernu garderobu poput farmerki.

S druge strane, postoji mnoštvo odevnih kombinacija u kojima ćete izgledati elegantno i moderno, a koje vrlo lako mogu da se prilagode različitim tipovima građe. U nastavku teksta pogledajte neke od predloga.

1. Slip haljina

Uske haljine na bretele, nalik na spavaćice, komad su koji već nekoliko sezona vlada modnim trendovima. Mogu se pronaći u gotovo svim prodavnicama takozvanih "high street" brendova, za svega nekoliko hiljada dinara, i uz visoke potpetice i diskretan nakit učiniće da bez mnogo truda izgledate kao sa modne piste.

Preko ovakve haljine uvek, po želji, možete obući i sako i izgledati jednako trendi.

2. Haljine na jedno rame

Bilo da je duga ili kratka, haljina koja otkriva jedno rame je sinonim za eleganciju. Istaći će vam torzo i učiniti da izgledate prefinjeno i da se osećate kao kraljica.

Predlog je da uz ovakav odevni komad skupite ili podignete kosu, kako bi autfit više došao do izražaja, ili da frizura bude takva da vam kosa bude prebačena na jednu stranu, tj na ono rame koje je pokriveno.

3. Karneri i cvetni print

Kako da zamislimo proleće bez cveća i lepršavih volana i karnera? Ukoliko se odlučite da ovakav tip haljine obučete kad krenete na svadbu, nimalo nećete pogrešiti.

Osećaćete se komforno, moći ćete da đuskate bez stajanja, a istovremeno ćete izgledati zavodljivo.

4. "Puf" suknja

"Puf" suknje vraćaju se na velika vrata ove sezone, kažu modni stručnjaci. Ovaj model suknje istaći će vam struk, a po želji se možete odlučiti za kratku ili za popularnu "midi" varijantu, tj. dužinu do članaka.

Moda
Shutterstock  

Puf suknju najbolje je da za ovu priliku uparite sa košuljom ili nekom elegantnom bluzom.

5. Odelo

Bez obzira na to da li se za ovu varijantu odlučujete jer niste ljubitelj haljina i suknji, ili ste jednostavno poželeli da ovog puta izgledate drugačije, odelo će biti pun pogodak. Ženska odela sve su popularnija već nekoliko sezona unazad, a u njima ćete izgledati jednom rečju - moćno.

Ukoliko odaberete uske pantalone zvonastih nogavica i visokog struka vizuelno ćete izdužiti figuru, a preporuka je da u tom slučaju sako ne bude previše uzak i previše strukiran.

Odelo je sinonim za prefinjenost, svedenost i eleganciju, a možete se odlučiti za klasiku i nepogrešivu crnu varijantu ili odabrati neku smeliju boju poput ljubičaste, roze, narandžaste, zelene ili plave. Pustite mašti na volju.

Tekst: Lepa&Srećna