Nije veliki broj onih srećnica koje su rođene sa manekenskom figurom i dugim nogama. Visoke potpetice su prva pomoć za dame koje bi želele koji centimetar viška, ali nije lako izdržati ceo dan u štiklama. Srećom postoje tri modela sandala koji vizualno izdužuju noge, a istovremeno su udobne! 

Sandale s platformom

Neki tvrde da je platformama odzvonilo, ali mnogi bez njih ne mogu da zamisle leto. Osim što su izrazito udobne, vizuelno izdužuje noge. Praktične i trendi čine da figura izgleda vitkije. Osim toga, dobro odabrana sandala s platformom osigurava uspravno držanje i daje pečat svakoj modnoj kombinaciji.

Kejt Midlton sandale na platformu
Profimedia 

Boja obuće

Pravilno izabrana boja takođe može vizuelno da izduži noge. Već je poznato da obuća u boji kože čini da noge izgledaju vitkije i duže. Takođe, ako su recimo sandale iste boje kao pantalone ili suknja koju nosite, to ima isti efekat.

Obuća s vrhom u špic

Bez obzira da li se radi o sandalama, baletankama, ako je vrh u špic noga izgleda duže. Preporučuje se i duboki izrez na prstima zbog čega stopalo izgleda ženstvenije. Takođe, i obuća sa providnim detaljima izgleda atraktivno i efektno.

Obuća koja izdužuje noge
Shutterstock  


Tekst: Lepa&Srećna