Nema žene koja se bar nekad nije zapitala da li je odabrala prave čarape uz određenu modnu kombinaciju. Ako vam se desi da isprobavate više varijanti i pitate se - koje čarape da obujete uz, recimo, plavu haljinu, na pravom ste mestu.

Imamo za vas i ultramoderne predloge, one koje će osvežiti stil kod dama koje su prešle 50. godinu.

Monohromatska kombinacija je uvek dobra ideja.Ove godine su posebno popularne varijante u kojoj se "od glave do pete" nosi ista boja. Takvo rešenje vizuelno izdužuje figuru, a žena u njemu privlači pažnju.

Upravo to je primenila čuvena Dona Karan kad je, devedesetih godina prošlog veka, kreirala "sedam lakih komada". Među njima su se našli crna suknja, bela košulja, pantalone, bodi, kašmirski džemper, sako i mantil i - uz sve njih - večne crne najlon čarape.

Dona je tvrdila da uz ovako odabrane komade žena uvek ima šta da obuče. Bila je to, zapravo, jedna od prvih "modnih kapsula" koje su danas toliko popularne.

valentino carape 0752007684-min.jpg
Profimedia 

Isti princip možete da primenite i sa drugim bojama. Stilisti kažu da nipošto ne treba da uklapate čarape s cipelama u tom slučaju. Naprotiv, ovo je velika greška. Treba da pronađete čarape koje će biti iste boje kao vaša odeća.

Drugi način da osvežite svoje kombinacije pomoću čarapa je da birate manje ili više providne modele. Što je jača boja, to će neprovidne "grilonke" privlačiti veću pažnju. Ako su sasvim providne, a imaju neki ton boje, mogu da predstavljaju veoma lep dodatak kombinaciji.

kajli dzener 0747018410-min.jpg
Profimedia 

Žene greše ako, posle 50. godine, prestanu da nose čarape u boji i svedu sve na boju kože ili crnu. Naravno, to je klasika i morate imati kvalitetne čarape tog tipa.

Međutim, treba da probate i sa bojom čokolade, bordo nijansama ili bojom maline. Neonski tonovi su, ipak, za nešto mlađe generacije, tvrde stilisti.

Tekst: Lepa&Srećna