Glamurozna moda iz devedesetih godina prošlog veka je u punom zamahu, pa u skladu s tim idu i boje za kosu koje frizeri predlažu za nastupajuću sezonu.

Plavuše su i i ove godine u centru pažnje, a evo i koje nijanse preporučuju čuveni koloristi u londonskim frizerskom salonima.

Otkako je Kim Kardašijan prešla u "tabor" plavuša za izložbu Met Gala prošle godine, bledoplava je vladala mesecima. Međutim, sad se zapaža kako sve više preovladava zlatna boja.

"Da biste mogli da zamislite ovu nijansu, najbolje da pogledate svoju barbiku, ako još imate original popularne lutke", savetuje Džena Peri, kolorista slavnih dama. "To je dosta zasićena nijansa, sa jasnim žutim podtonom."

plava farba za kosu harriet muldoon-min.jpg
Instagram / harriet_muldoon 

Za one najsmelije, savetuje se jaka nijansa žute, koja prima čak i blagi narandžasti ton - poznata je i pod nadimkom "tigar" žuta.  Podsetimo, čak je Kim odustala od platinaste i odlučila se za "meku plavu" vrlo brzo posle Meta. 

kim kardasijan serena vilijams 0742046596-min.jpg
Profimedia 

Česta je kombinacija zlatne plave sa bledim, bisernim pramenovima. Izbegavaju se prejaki kontrasti, već se teži prirodnom izgledu. Pogledajte predloge u galeriji slika!

Instagram / harriet_muldoon, Youtube / Chanel Predlozi za 2023. godinu

Tekst: Lepa&Srećna