Pronaći farmerke koje nam dobro stoje ozbiljan je poduhvat. Modeli se menjaju iz sezone u sezonu, a ova jesen "poslala je u prošlost" jedan koji smo obožavali. Ipak, pre svih trendova treba gledati da nosimo onu gaderobu koja pristaje našoj građi, ali i stilu koji negujemo. Takođe, pri kupovini važno je da vodimo računa da nam se pantalone uklapaju sa ostatkom garderobe koji imamo.

Modni stručnjaci tvrde da je jednom modelu pantalona definitivno odzvonilo bez obzira koji stil preferiramo. Skinny farmerke niskog struka više nisu u trendu. Istina je da one stoje samo onim devojkama koje imaju, duge vitke noge, ravan stomak, u suprotnom ističu sve nedostatke.

Naglašavaju  gornji deo, kukove posebno što nikada nije dobar efekat. Iako vam se čini primamljiva ideja da se uvučete u uske farmerke koje jedva zakopčavate i mislite da će vas visoke potpetice spasiti, ovaj model ne laska čak ni Dženifer Lopez koja sate provodi u teretani kako bi imala savršeno telo.

Pantalone koje ističu nedostatke
Profimedia 

Takođe, modni eksperti predlažu da se odreknemo pantalona koje imaju lastiš u struku i kapri modela jer vizuleno skraćuju noge. Umesto toga savetuju širi model farmerki jer on odlično prikriva nedostatke i ističe ono lepo na atraktivan način.

Tekst: Lepa&Srećna