Stručnjaci kažu da je jesen najvažnije godišnje doba za modu. Tada stiže najviše novih, uzbudljivih trendova, a povratak u radnu atmosferu daju nam novu motivaciju da se doterujemo. Spremni smo i da isprobamo nove modne detalje.

Tu je i jedna zamka - vreme je promenljivo, pa smo stalno u nedoumicama, naročito kad je reč o obući. Da li da se odlučimo za sandale, premda su nam pomalo dosadile i rizikujemo da pokisnemo ili da od jutra krenemo u gumenim čizmama i onda se "skuvamo" u podne?

Rešićemo bar dileme koje se tiču trendova - ovakva tri modela će imati sve moderne žene ove jeseni.

1. CIPELE SA KOPČOM

meri dzejn cipele.jpg
Instagram / moishoes.london 

Čini se da nema modne kuće koja nije za ovu sezonu pripremila obuću sa kopčama. Versače i Prada su obnovili svoje već čuvene modele sa kaiščićem oko zgloba, a Dior, Miu Miu i Kavali nude čizme u "moto" stilu sa ovim detaljem.

Nećete pogrešiti ni ako kupite model "Meri Džejn" - sa kaišem preko risa koji se kopča sa strane. Ove cipele, nazvane po liku iz crtanog filma i prvobitno dizajnirane za decu, biće prisutne na ulicama svih modnih metropola ove jeseni.

2. RETRO PATIKE

skejter patike.jpg
Instagram / tylynnnguyen 

Posle duge vladavine "ružnih" patika sa ogromnim đonovima, vraća se retro moda. Nosiće se takozvane "skejter" patike, koje imaju daleko tanji đon - potreban, pre svega, onima koji voze skejt. Čak i ako vam nije blisko ovo prevozno sredstvo, uživaćete u jednostavnijim modelima. Lakše se kombinuju i, naravno, ženstvenije izgledaju.

3. GUMENE ČIZME

balensijaga kroks cizme.jpg
Promo / net-a-porter 

Osim što su izuzetno praktične za kišne dane, gumene čizme su pravi modni hit. Balensijaga izbacuje svoju "ludu" verziju "kroksica" sa visokom sarom, ali u igri su svi modeli i sve boje. Samo je materijal važan.

Zavirite u našu galeriju slika i pogledajte još modernih modela obuće za jesen 2022.

Promo / net-a-porter, Promo / thereformation Cipele i čizme za jesen i zimu 2022.

Izvor: Lepa&Srećna