Najbolji trikovi su često najjednostavniji, a da bi vaša kosa dobila najbolji volumen, preporučujemo vam brzi trik koji koristi poznata frizerka Ema Čen. Uz pomoć njega ona postiže efekat razbarušene kose, a toliko je jednostavan da bukvalno svako može da ga nauči.

Poznata frizerka je naglasila da nije dobro koristiti previše preparata za kosu, jer se postiže suprotan efekat. Zato zaboravite na tonu balzama, spreja za raščešljavanje i kapi za krajeve.

"Da li preterujete sa pripremom frizure? Korišćenje previše proizvoda ume da bude podjednako loše kao da ne koristie nijedan proizvod. Kosa postaje teška, mlohava i brzo se masti", kaže Ema i otkriva ključ za volumen kose. 

"Ne oslanjajte se na proizvod nego pravite različite oblike u kosi. Jedan od načina na koji to možete učiniti je, naravno, pomoću pomagala za oblikovanje,  ali kada je u pitanju uokvirivanje lica i dodavanje volumena, pokreta i oblika spreda,  "štipanje" je najbolje rešenje", kaže ona.

Spojte dva pramena kose na razdeljku i "štipajte" ih prstima pri korenu, dok dozvoljavate da se pramenovi odvoje - dajete kosi volumen, a svoje lice ćete bolje uokviriti. Ono što je jako važno je da vam za ovaj trik uopšte nije potrebno ogledalo, kosu možete osvežiti bilo gde. A kako tačno izgleda "štipanje" kose pogledate u video snimku ispod.

Izvor: Lepa&Srećna