Moda za žene više ne priznaje starenje, već samo evoluciju. Zato žene posle 50. godine pažljivo biraju super moderne komade tako da budu potpuno u skladu s njihovim ličnim stilom. Farmerke su obavezan element njihove garderobe, a mi predlažemo četiri modela.

Farmerke sa visokim strukom - ravan kroj sa užim nogavicama

Ovaj model je "nešto između" uskih, "skinny" farmerki i onih sa ravnim nogavicama. Stilisti predlažu tamnu ili srednju boju teksasa, jer se idealno uklapaju i u klasične modne kombinacije. Ako u njima ima dovoljno elastina, biće izuzetno udobne. Odlično stoje ženama koje imaju duži gornji deo tela ili, eventualno, izraženiji stomak, zahvaljujući visokom struku.

farmerke za starije od 50 godina.jpg
Promo / Neiman Marcus 

Farmerke sa visokim strukom - zvoncare

Zvoncare su u modi, a i dame starije od 50 godina mogu da uživaju u ovom trendu. Naročito su prikladne za one sa kruškastim oblikom tela. Ako i vi imate nešto širi donji deo tela, bićete zadovoljni što visok struk popravlja tu nesavršenost.

Isprobajte i model kod kojeg se nogavice šire od kukova, a ne samo od kolena - one su, takođe, izuzetno udobne.

farmerke za starije od 50 godina zvoncare.jpg
Promo / MadeWell 

Farmerke za čizme - boot-cut

Ovaj model je dobio ime po dužini koja otkriva čizme - gležnjače. One mogu da vizuelno izduže siluetu, a lepo se kombinuju sa tunikama, bluzama sa "V" izrezom, kao i svim košuljama koje do pola uvučete u pojas.

farmerke za starije od 50 godina boot cut.jpg
Promo / Levi 

Muške farmerke - "boyfriend jeans"

Šire farmerke danas dame često kupuju i na muškom odeljenju, pa je to kreatorima dalo podsticaj da naprave model koji je uži i stoji dobro na struku i kukovima, a širi se u nogavicama. One daju moderan izgled i najklasičniijim kombinacijama, na primer, ako ih nosite uz blejzer ili cipele sa visokim potpeticama!

farmerke za starije od 50 godina boyfriend.jpg
Promo / agjeans 

Izvor: Lepa&Srećna