Dame koje vole ženstven izgled zaljubiće se u novu kolekciju poznate modne kuće Max Mara koja je predstavljena u Lisabonu, u neobičnom okruženju jednog muzejskog parka. Na "pozadini" zelenila i betonskih stepenica, kreacije su izgledale posebno efektno, kako one u neutralnim tonovima, tako i zasićene boje poput ljubičaste, plave ili boje rđe.

U centru pažnje je suknja, a na vama je da izaberete jedan od bogato nabranih modela koji sežu sve poda ili usku "olovka" suknju (pencil) koja naglašava obline. Odlične kombinacije se postižu uz kratke, voluminozne jakne ili nešto duže blejzere, a na suknji ponekad proviruje i dodatna pletena ivica.

Pantalone su često sa dodatkom poput helanki za skijanje, a dugonoge, vitke dame će  rado prihvatiti modu šortseva za jesen koji se nose preko najlon čarapa.

Vrhunac kolekcije su kaputi. Ne treba zaboraviti da je baš Max Mara bila ta koja je prva ženi podarila večni simbol muževnosti - kamel kaput. Sada se on vraća kao meki, čupavi "tedi" kaput - i označava vladavinu ženstvenosti u sezoni koja nam tek stiže. 

Uživajte u galeriji slika, zamislite da ste u Lisabonu i da se čarolija mode odvija pred vašim očima!

Profimedia Haljine, suknje, pantalone, kaputi - Max Mara

Izvor: Lepa&Srećna