Ovoga puta Stefanu Đokoviću je pripala čast da bude jedini dizajner iz naše zemlje koji je predstavio raskošne kreacije u ovoj evropskoj modnoj metropoli.

U autentičnom ambijentu hotela Le Marois zahtevna francuska publika i brojni mediji nisu ostali imuni na unikatne kreacije od najfinijih materijala, za koje je Stefana ovoga puta inspirisala tematika dela "San letnje noći" izmeštenog u prostor Versajskog dvorca i vreme Luja XIV-og, kralja sunca.

Materijali koje je Đoković pretvorio u remek dela su od najfinijih svila, organdina i brokata, ručni vezovi unikatnih komada koji su izradjivani po više hiljada sati.

Upravo ovaj trud su brojne svetske influenserke i prisutni novinari gotovo svih redakcija relevantnih modnih časopisa prepoznali i nagradili gromoglasnim aplauzom.

"Pored same činjenice da mi je pripala čast da prikažem kolekciju na pariskoj Nedelji visoke mode, svakako najznačajnijem svetskom modnom događaju pored Met Gale i Kanskog festivala, verujem da ću još dugo biti pod utiskom. Od publike, preko predivnih komentara i kritika, do fantastične organizacije, munumentalnog prostora Hotela Le Marois i dragih ljudi u publici i back stage-u. Poseban je osećaj nakon toliko meseci videti viziju koja je inspirisana jednim detaljem na Versajskoj kapiji. Zahvalan sam na ogromnoj podršci koja je stizala sa svih strana bez koje ne bih mogao da proizvedem svoju viziju u delo", rekao je Stefan.

Đokovićeva kolekcija će ostati u prestonici Francuske gde će biti izložena u prodajnom salonu u mondenskoj pariskoj četvrti.

Nakon velikog uspeha srpske mode u Parizu, Stefana Đokovića i njegov tim, primila je ambasadorka Srbije Nataša Marić koja je izrazila divljenje i pokazala bezrezervnu podršku našem dizajneru.

Kreacije koje je Stefan Đoković predstavio na nedelji visoke mode u Parizu pogledajte u galeriji ispod.

Mephistopheles Stefan Đoković predstavio kolekciju na nedelji visoke mode u Parizu

 Izvor: Lepa&Srećna