Dok u Parizu traje Nedelja visoke mode, sve oči su uprte u influenserke koje dolaze na revije i privlače pažnju fotografa i radoznalaca. Mnoge žene iz celog sveta dolaze obučene kao za modnu pistu, mada će sedeti samo u publici - ima tu haljina sa perjem, šljokicama i čipkom.

Međutim, stil po kojem su Francuskinje već dugo poznate krasi upravo suprotna osobina - one u svakodnevnom životu nikad ne izgledaju kao da se "previše trude". Njihove haljine odlikuje to što im fantastično stoje, baš kao da su sašivene po njihovoj meri, pa dame zrače samopouzdanjem i opuštenošću. 

Francuskinje vole udobnost, ali ne žele da izgledaju neuredno što se nekad dešava, na primer, Amerikankama kad naglašavaju ovaj element odeće. Obično istaknu jedan komad garderobe, umesto da se dva ili tri međusobno "takmiče" za pažnju posmatrača. 

Detalji su posebno važni u garderobi lepo stilizovanih Francuskinja. Ako nose farmerke i košulju, dodaće zanimljivu svilenu maramu i udobne, kožne baletanke. Ako su u beloj bluzi i crnim pantalonama, budite sigurni da će čizme biti neobične! Za letnje haljine, rado biraju desenirane tkanine - pruge, cveće i kvadratiće. Pastelne i neutralne boje su obavezne, a malu crnu haljinu ima svaka.

Odabrali smo za vas neke od modela najpopularnijih francuskih influenserki - uživajte u galeriji slika lepih letnjih haljina, ali i kompleta sa suknjama ili  pantalonama koje mogu da ih zamene.

Profimedia Francuska moda

Izvor: Lepa&Srećna