Verovalo se da žene starije od 50 godina ne treba da nose životinjske printove, mini suknje, ili da nikada ne ponavljaju trend koji je bio moderan dok su bile mlade, ali ovi pogledi su potpuno zastareli, objašnjavaju stručnjaci.

Iako je vreme da prihvatimo da žene mogu da nose šta god žele, to ne znači nužno da želimo da se oblačimo kao pre mnogo godina, niti to znači da sada želimo da izgledamo identično kao naše mlađe kolege. Na kraju krajeva, stil je kao fino vino – razvija se i evoluira sa godinama. Dakle, kako se može postići ravnoteža između modernog i svežeg oblačenja, istovremeno odražavajući najbolju verziju sebe, otkrivaju stilisti. Trik je u tome da nikada ništa ne isključite. Zato što ne postoji izgled koji možete ili ne možete nositi; radi se o tome kako ga nosite.

Mit 1: Šljokice su za devojčice

Blještavilo i sjaj su radosti života koje nikada ne bi trebalo da budu rezervisane samo za mlade. Možete ih nositi u svim godinama, a da pritom izgledate sofisticirano i glamurozno. Trik je u odabiru pravih komada. Kada je u pitanju odeća, odlučite se za svetlucavi odevni predmet elegantnog, savremenog kroja – koji samo žena može da izvuče.

Mit 2: Treba vam puno nakita

Koko Šanel je sve rekla sa: „Pre nego što izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jedan dodatak". Manje je više, a to se ne menja iznenada kada starite. Jer obeležje pravog stila u bilo kom dobu treba da podrazumeva izgled bez napora, a kada nagomilate dodatke, delujete svakako samo ne sofistcirano.
Samopouzdanje je odgovor na to kako postići stil bez napora. Dakle, kada nosite previše dodataka to sugeriše u najboljem slučaju na neizvesnost ili u najgorem da prekomerno nadoknađujete nešto. A to nije tačan prikaz onoga ko ste zaista.

Mit 3: Crna je uvek najbolja

Previše crne nije uvek najlaskavije, posebno kako starimo. To je zato što tokom vremena naša koža gubi pigment, crna boja može imati efekat drenaže. To ne znači da bi trebalo da izbegavate crnu u potpunosti - ona je i dalje odlična osnovna boja i tako je svestrana, ali pokušajte da dodate malo boje sledeći put kada vidite da idete ka potpuno crnom izgledu.

Mit 4: Jednostavna šminka = elegantna šminka

Vaša odeća nije jedina stvar sa kojom bi trebalo da eksperimentišete - zašto se ne biste jednako zabavili sa svojom šminkom? Naša lica se vremenom menjaju, ali to samo znači da postoje nove mogućnosti za isprobavanje različitih stilova šminke, a ne manje. Bilo da se radi o fotografiji, izgledu na modnoj pisti ili onlajn vodiču koji vam je zapeo za oko, neka vas inspiriše.

Izvor: Lepa&Srećna