Već godinama popularne "agsice" nose titulu najpopularnije obuće među damama.  To nas i ne čudi s obzirom na da osim što su "it" komad, u njima vam nikad neće biti hladno.Ipak, ono što je njihova mana jeste to što ne mogu traju dugo, pa je neophodno pratiti sledeće savete kako biste ih što bolje sačuvali i produžili im vek trajanja, koji može da bude čak i 5 godina!

Koristite impregnacioni sprej - Čim ih izvadite iz kutije, naprskajte ih sredstvom za vodootpornost i zaštitu od mrlja. Tako se odmah od prvog nošenja pa nadalje prljavština neće skupljati u materijalu čizama i sprečićete nastajanje fleka.

Nemojte ih natapati vodom - Po svaku cenu nastojte da izbegnete natapanje agsica u vodi ili otopljenom snegu. Osim što će vam čizme biti prekrivene mrljama od vode, mogao bi i oblik da se promeni, odnosno može doći do slabljenja materijala i lepka koji ih drži.

Ne stavljajte ih pod direktan izvor toplote - Bilo da se radi o radijatoru, električnoj grejalici ili suncu, ostavljanjem ovih čizmica ispod direktnog izvora toplote izbledeće im boja, pa bi materijal mogao da postane suv, a čak i da napukne.

Ne stavljajte sredstvo za čišćenje direktno na čizme - Pri čišćenju, samo sredstvo nikad nemojte nanositi na čizme, jer tako rizikujete pojavu mrlja. Umesto toga, sredstvo nanesite na sunđer ili krpicu sa kojom ste mislili da ih očistite.

Koristite četku sa mekanim dlakama - Ako čizme iščetkavate hrapavom, grubom četkom od čvrstih dlaka ili žice, rešićete se prljavštine, ali biste mogli da ostavite i nepopravljive ogrebotine na materijalu. Stoga je najbolje rešenje četka sa mekanim dlakama. Ali, pletene modele i one sa aplikacijama ili detaljima ne smete da četkate ni trljate.

Temeljno ih osušite pre pakovanja u cipelarnik - Pre nego što odložite agsice, pustite ih da se do kraja osuše. Ako odlučite da ih spakujete dok su još imalo vlažne, može da se stvori buđ i da ih uništi.

Napunite čizme papirom kada ih ne nosite - Ovo će sačuvati njihov originalni oblik dok ih ne koristite, odnosno dok su odložene u kutiju.

Izvor: Zadovoljna