Smisao za modu Francuskinja je legendarna, ali ono što najviše privlači pažnju jeste kako to da one izgledaju šik a ne vidi se nikakav napor uložen u doterivanje.

Tome doprinosi ne ono što imaju od garderobe, već kako odeću kombinuju i kakve detalje biraju. Retko ćete pravu damu u Francuskoj videti na vrtoglavo visokim štiklama, one ne paradiraju velikim logotipima na firmiranoj garderobi i za njih uglavnom ne postoji ni "puš-ap" grudnjak.

Njihov stil pleni nekim drugim atributima - ležernošću, misterioznom erotikom - nehajno otkrivenim ramenom, tankim bretelama, mirnim kombinacijama boja.

Zato nije ni čudo što su ove jeseni na Nedelji mode u Parizu ponovo bile zapažene "obične" crne pantalone. One se nose uz crni sako, baš onako kako je to nedavno pokazala Megan Markl. Francuskinje će dodati i poneki detalj kao što su fantastična tašna koja se izdvaja na ovom "crnom platnu". To može biti i marama na glavi, dobra ogrlica ili mašna oko vrata.

Crno se nosi i sa vrlo malo bele, recimo, uz beli đon na patikama ili košulju koja proviruje ispod sakoa. Kao kontrastna boja se primenjuje i žuta, pa čak i maslinastozelena. U modi su "palaco" pantalone, koje se šire od struka, ali i zvoncare, pa i one potpuno ravne. Novost je odelo koje sada ima i treći deo - prsluk, nalik muškom. Odličan detalj je i plastron - nalik prsluku bez "leđa". 

Osim sakoa, uz crne pantalone se nose i kratke jakne, nekad sa mnogo volumena, ali i mantili, kaputi pa čak i haljine. Zavirite u galeriju slika i pronađite inspiraciju za svoje nove kombinacije sa crnim pantalonama koje već imate u ormanu!

Profimedia Kako se oblače žene u Parizu - crne pantalone su u modi i za jesen - zimu 2021/2022.

Izvor: Lepa&Srećna