Kako biste uspešno obavili šoping, donosimo vam četiri odevna komada koja morate kupiti u većoj veličini, barem za broj, od vaše standardne kako bi vam idealno pristajali kada ih donesete kući i operete.

1. T-shirt

Budući da je većina majica većinom izrađena od pamuka, postoji rizik da će se u pranju smanjiti do 20 posto. Još jedna prednost kupovine malo veće majice je to da se zbog dodatne komocije nećete brzo znojiti i imati problem s mrljama od znoja. Isto tako, veće majice idealne su za mnogobrojna stilizovanja, a trenutno su i hit.

PROČITAJTE JOŠ: MODNA PRAVILA ZA STIL KOJE TREBA DA POŠTUJE SVAKA ŽENA: 10 trikova za eleganciju bez skupe odeće

2. Džemperi od vune

Vuna se značajno smanjuje tokom postupka pranja, stoga kupite barem jedan broj veći od veličine koju zapravo nosite.

3. Košulje

Za košulje, cela stvar postaje malo komplikovanija. One se takođe smanjuju tokom pranja, ali nešto manje, odnosno oko 3 posto. Problem je u tome što nikada ne znamo gde će se suziti. Hoće li to biti rukav, ovratnik ili ramena…

PROČITAJTE JOŠ: OVE HIT PANTALONE ĆE SE NOSITI 2018. GODINE: izvucite stari model iz ormana, iskoristite ove ideje za kombinacije i izgledaćete sjajno u svakoj prilici

4. Čarape

Čarape su takođe u velikoj meri izrađene od pamuka pa je poželjno uzeti par u većem broju. Većina čarapa dolazi u dva intervala veličine cipela (36-38, 39-41). Odaberite komotnije!

Izvor: Azra.ba