1. Uvek nosite ruž

Ne morate na lice nanositi puno šminke kako biste izgledali otmeno. Sve što je potrebno jeste malo ruža za usne. Podignite kosu u šik punđu i sa klasičnim crvenim ružem neka se neko usudi da kaže da ne izgedate otmeno.

2. Podignite visoki rep

Bez obzira na vaš tip ili boju kose, visoki rep savršen je i jeftin trik koji pomaže da frizura izgleda besprekorno. Takav rep odmiče kosu od lica, a na taj način zapravo naglašavate vaše crte lica. Osim toga, podignuti rep pomoći će da usmerite pažnju na dekolte, uši i lice.

PROČITAJTE JOŠ: OVE 3 BOJE ODEĆE SU PRAVI HIT ZA PROLEĆE 2018: evo kakvu garderobu svaka moderna žena treba da ima u sledećoj sezoni

3. Uložite u osnovne modne komade

Ići u korak s trendovima može biti skupo, međutim planirana kupovina i ulaganje u određene odevne komade verovatno će biti više isplativo. Farmerke koje vam savršeno pristaju, mala crna haljina (koja se može nositi na bezbroj načina) i dobar grudnjak bitne su osnove u ženskom ormaru.

4. Kupujte izvan sezone

Osim što je bitno imati razvijenu strategiju o tome što kupiti, takođe je važno imati na umu kada kupovati određenu garderobu. Na primer, skupo je kupovati zimske odevne komade na početku zime. Izbegnite iskušenje i uštedite dinare, odnosno kupite kupaći kostim u kasnu jesen i zimski kaputi u aprilu. Na taj način možete da prođete vrlo povoljno.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE SVEČANE CRNE HALJINE: elegantna odeća koju svaka žena želi da nosi u specijalnim prilikama (FOTO)

5. Uredite nokte

Osim odeće bitno je da imate uredne nokte. To ne znači manikir svakog dana, ali možete da ih uredite i nalakirate kod kuće ili da uklonite sitne ostatke laka za nokte. Tako ćete automatski izgledati privlačnije i otmenije.

6. Nemojte da budete kao hodajuća reklama

Ako ste ste već odlučili da priuštite sebi skupocenu torbu ili komad nakita, previše istaknuta imena i oznake brenda zapravo mogu da pojeftine vaš izgled. Nikada ne stavljajte očite logotipe na sebe.

Kliknite OVDE da saznate koji dodaci su bitni i šta da radite kad ste u nedoumici šta da obučete...

PageBreak

7. Modni su dodaci bitni

Korišćenjem modnih dodataka poput nakita možete upotpuniti svaku odevnu kombinaciju. Vintidž torbe takođe su dobar izbor jer svaka žena treba da poseduje predmet sa pričom, neki predmet koji je samo njoj zapeo za oko i koji će za nju imati određeno značenje.

8. Ispunite ormar neutralnim bojama

Žarke boje su uvek vesele i podižu rasploženje, ali neutralne daju dašak sofisticiranosti. Farmerke sa belom majicom i sivom jaknom pun su pogodak. 

Mnoge od tih komada možete pronaći u raznim radnjama, a uz to i da odgovaraju budžetu. A još bolje, neutralne boje se mogu odlično iskombinovati sa ostalim bojama, tako da je to dodatni benefit.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO MODERNE ŽENE NOSE TORBE U 2018. GODINI: torbe se više ne nose preko ruke, a ovo su definitivno najlepše tašne (FOTO)

9. Kada ne znate šta da obučete, birajte crno

Kada ste u nedoumici, birajte crno. Odlučite se za jednostavnu crnu haljinu koju možete da nosite uz sve. Uparite je sa sakoom ili sa jednostavnim sandalama i imate potpunu, jednostavnu i elegantnu odevnu kombinaciju.

10. Uvek budite čisti i zračite samopouzdanjem

Odeća govori puno o vama, stoga nemojte nositi izgužvanu majicu ili prljave farmerke. Uvek noć pre nošenja proverite je li vaša odeća ispeglana, tako da imate dovoljno vremena ispeglati nabore ili izabrati druge farmerke.

Skupa odeća nije garancija da ćete izgledati otmeno. Bitno je i samopouzdanje i način na koji se držite. Stoga, uspravite glavu visoko i budite ponosni na svoju odevnu kombinaciju koju ste izabrali.

Izvor: Zadovoljna