Sali Bruks, NIVEA internacionalni stručnjak za negu i stilizovanje kose, otkriva koji su to neophodni saveznici za postizanje sjajne kose i volumena, kao i kako pronaći pravi preparat za tanku kosu.

Skorašnje studije otkrivaju da je sjajna kosa ženama na vrhu liste prioriteta kada je u pitanju lep izgled. Međutim, mnogo onih koje imaju tanku kosu smatraju da je teško postići takav izgled, a da se ne napravi niz kompromisa. Do sada, većina proizvoda koji pružaju kosi sjaj je bilo preteško za ovaj tip kose.

Zašto je kosa koja sija i puna volumena tako važna za žene?

Kosa puna volumena i sjaja odlika je mladosti i svežine. Baš kao i kada je koža u pitanju, i kosa otkriva koliko je neka osoba zdrava. To je izraz individualnosti, ženstvenosti i stila, kao i svojevrsna “lična karta” kojom se žena predstavlja spoljašnjem svetu.

Koja je razlika između guste i tanke kose?

Tanka kosa ima tanju vlas, nežnija je i sa manje volumena. Takođe, teže ? stilizovati zbog njene fleksibilnosti. Gusta kosa je grublja i divlja, što znači da suštinski ima više volumena.

Kako da pronađemo efikasne proizvode za tanku kosu?

Žene sa tankom kosom treba da potraže proizvode sa laganom formulacijom, koji neće učiniti da kosa “padne” odmah nakon stilizovanja. Recimo, proizvodi za sjaj kose više pogoduju gustoj kosi.

Koje proizvode trenutno koristite za postizanje sjaja i većeg volumena tanke kose?

Ovog trenutka zaista uživam radeći sa NIVEA DIAMOND penom za stilizovanje kose. Zahvaljujući njenoj laganoj formulaciji, kosa ima predivan sjaj nakon feniranja, frizura je postojana. Za efekat dodatnog sjaja, penu nakon feniranja, nanosim pokretima na dole po dužini kose.

Koje savete za tanku kosu žene mogu da primenjuju svakodnevno?

Redovno šišanje i izbor prave frizure je od velike važnosti. Sveže ošišana kosa čini da kosa deluje zdravo i sa više sjaja. Kosa koja nema oblik nema ni volumen. Kratka frizura treba da se održava šišanjem svake četiri nedelje, dok je za dugu kosu dovoljno 6 do 8 nedelja.

Koji su neophodni saveznici za postizanje sjajne kose i volumena?

Za sjajnu, voluminoznu kosu moj savet je da se koristi kvalitetan fen sa velikom brzinom. Prvo treba fenirati područje oko korena glave. Veliki vikleri ili vrući vikleri daju veći volumen kosi osiguravajući da frizura ne “pada”.

Šta se dešava kada nemate vremena, ni viklere kod sebe a treba vam dobra frizura?

Ako nemate viklere, pokušajte da postignete željeni izgled uz pomoć velike, okrugle četke. Da biste to uradili efikasno, prvo osušite kosu. Nakon toga, isprskajte je pramen po pramen za sprejem za stilizovanje kose. Kada uvijate pramen oko četke, to treba da učinite tako da ga lako okrenete za 360 stepeni na sredini pramena. Direktno usmerite fen ka pramenu i potom ostavite da se ohladi malo, pa tek onda izvucite četku. 

Tekst: PROMO