U svetu lepote će u 2024. godini nastaviti da dominira crvena boja za kosu kao jedna od najmodernijih. Ako ste i vi jedna od zaljubljenica u ovakve tonove, znate koliko je teško očuvati željenu nijansu i koliko često morate da se farbate.

Najteža posledica čestog farbanja, kao i drugih tretmana za kosu koji umeju da budu agresivni, je suva i iskrzala kosa, a za saniranje takvog stanja stručnjaci preporučuju "balzam za dubinski tretman". Takav tretman odgovara svima koji se farbaju, kao i onima koji žele da puste dužu kosu

"Proverite sastojke pre nego što izaberete balzam i kupite onaj koji sadrži aminokiseline i antioksidanse", objašnjava koloristkinja Šivon Perkins. "Takođe, prednost dajte onom balzamu koji ima nisku pH vrednost.

balzam za kosu.jpg
Shutterstock  

Takvi preparati zatvaraju kutikule na vlasima i tako zadržavaju boju na kosi. Potrebno je da koristite takav balzam barem jednom nedeljno, a za najbolje rezultate, savetujem da ga stavljate dvaput nedeljno."

Ona preporučuje i da se kosa pere šamponima bez sulfata i mlakom a ne vrućom vodom. "Kutikule ostaju zaštićene kad kosa nije vruća", podseća Šivon. Ona naglašava i da je bolje koristiti turban od mikrofibera nego oštre peškire za sušenje kose. Pogledajte i kako da napravite lepu frizuru pomoću rajfa i dve šnalice. 

BONUS VIDEO:

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.