Sa dolaskom svake nove godine, neki stari modni trendovi odlaze u zaborav kako bi "ustupili mesto" novim, svežim stilskim idejama u kojima ćemo uživati u periodu pred nama. 

Modni znalci predviđaju da će 2024. godinu obeležiti neutralna klasika, dok će sledećih 5 trendova otići u zaborav. 

1. Modernizovane salonke

U skladu sa klasikom koja će dominirati, pokušaj modernizovanja salonki izobličavanjem štikle i dodavanjem pertli i sličnih detalja, odlazi u prošlost.

2. Barbi roze

Nežna nijansa ružičaste koja dominira ili se nosi od glave do pete, nakon punih šest godina više nije poželjan trend. Vraćamo se klasici - belo, bež, crno, kao i smelim bojama poput crvene i kraljevsko plave. 

3. "Skinny" farmerke

 Tesnim farmerkama nema mesta na listi najvećih trendova za 2024. godinu. Potpuno će ih potisnuti opušteniji kroj širokih nogavica, zvoncare, kao i vrećasti modeli. Popularan će biti i kargo model.

4. Patike uz elegantnu odeću

Nakon nekoliko godina izuzetne popularnosti, patike se više neće nositi uz svečane haljine i elegantna odela. Patike ostaju dominantna obuća, ali uz drugačiju garderobu.

5. Glomazni đonovi

Već nekoliko sezona masovno su se nosile glomazne čizme i mokasine sa visokim potplatama. Ipak, tome polako dolazi kraj - 2024. godina mekše oblike i manje gabarite.

BONUS VIDEO

Kako se obući za Novu godinu ako imate 50+ godina Instagram/greceghanem

Tekst: Lepa&srećna/B.S.