Žene su stalno u potrazi za frizurama koje će istaći njihovu lepotu i učiniti da izgledaju vizuelno mlađe.

Šiške su jedan od najpoznatijih trikova za vizuelno podmlađivanje (sakrivaju bore i nekako svakoj ženi "skinu" bar nekoliko godina), a poznato je i da ukoliko želite da izgledate mlađe, ne treba da imate predugačku kosu.

Neka "zlatna sredina" stigla je sa bob frizurom koja dominira već godinama, ali period pred nama rezervisan je za odvažnije dame koje se ne plaše drastičnijih promena. Najnoviji trend među frizurama je takozvana miksi frizura.

U pitanju je šarmantnija, romantičnija verzija piksi frizure, pomešane sa omraženom "mullet" frizurom ("fudbalerkom"), koju odlikuje mnogo više volumena i ležernije stilizovanje.

Ova frizura nosi sa sobom neku buntovničku crtu, te se zbog toga najviše dopada odvažnijim ženama. Već su je odabrale i hrabro ponele Majli Sajrus i Ursula Korbero.

Frizeri ističu kako je ova frizura savršena za dame starije od pedeset godina, jer u trenu podmlađuje i do deset godina, a možete se igrati i bojama i dužinom. Najlepše izgleda na kosi sa blagim talasima ili loknama, jer ova divlja frizura zahteva bujni volumen.

Miksi frizura najlepše stoji ženama sa okruglim licem, ali u varijanti sa šiškama savršeno će pristajati i damama sa četvrtastim ili ovalnim oblikom lica.

Pročitajte i koja frizura baš dodaje godine.

Tekst: Lepa&srećna/B.S.

BONUS VIDEO

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer