Šišanje je za mnoge žene stresno iskustvo, jer su promene same po sebi teške. Još ako frizura ne ispadne onako kako smo maštali, eto razloga za suze - stvarne ili one "progutane".

Da biste izbegli ovakve teške trenutke, najbolje je da sa frizerom porazgovarate pre šišanja i to obavezno dok vam je kosa još suva, znači - i pre pranja.

Kad ona bude mokra, neće biti nimalo lako da objasnite šta je to što želite, a šta nikako ne biste voleli. Idealno bi bilo da ponesete i fotografije frizura koje vam se dopadaju, kako bi frizer procenio da li neka od njih odgovara vašoj kosi ili može da se njoj prilagodi.

frizura sisanje.jpg
Shutterstock  

Ako takve slike nemate, razmislite unapred šta je to što želite da istaknete na svom licu, a šta da sakrijete. Takođe, kažite svom frizeru kakve su vaše navike u pogledu održavanja frizure - koliko imate vremena, da li ste spremni i dovoljno vešti da fenirate, peglate ili uvijate kosu.

Upravo to je uradila ova dama kojoj je dosadio bob - nosila ga je godinama. Došla je da se ošiša, sa sledećim željama: "Hoću da frizura bude kratka, ali da mi umekša crte lica, a nemam mnogo vremena za održavanje."

Frizerka je sve te želje ispunila tako što je damu ošišala pozadi kraće, a uz lice ostavila nešto dužu kosu da prikrije četvrtastu donju vilicu. Pogledajte u video snimku kako je sve to ispalo - mušterija zadovoljna, a i za vas je tu nova ideja za frizuru!

NOVA FRIZURA PODMLADILA ŽENU ZA 10 GODINA Instagram/holly_styleshair

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KAKO NAPRAVITI PUNĐU AKO NEMATE DUGU KOSU Instagram/hairtips.diy