Kokosovo ulje zasluženo ima važno mesto u bjuti industriji. Ono ne masti kosu, može da se koristi pre i posle pranja kose, kao maska ili regenerator.

Uz ovo ulje, i med je čest sastojak domaćih maski za kosu, jer oba sastojka pružaju vlasima neophodnu hidrataciju i negu.

Potrebni sastojci:

1 kašika kokosovog ulja
1 kašika meda

kokosovo ulje.jpg
Shutterstock  

Priprema:

Stavite sastojke u posudu i zagrejte ih malo na laganoj vatri. Toplota maske će omogućiti folikuli dlake da se otvori i primi sve hranljive sastojke. U zavisnosti od toga koliko vam je kosa duga, možete povećati dozu sastojaka.

Maska se može koristiti na suvoj i vlažnoj kosi. Podelite kosu na pramenove i nanesite smesu celom dužinom, sve do krajeva kose, izbegavajući koren. Koristite češalj kako biste masku naneli svuda ravnomerno. Stavite kapu i neka maska odstoji najmanje 40 minuta.

Senf maska za kosu
Shutterstock  

Zatim operite kosu kao i obično, ali ne zaboravite regenerator. Odmah nakon sušenja videćete značajne promene. Potrebno je da redovno primenjujete masku ukoliko želite trajni efekat. Pokušajte da ovu hranljivu masku koristite bar jednom nedeljno.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Maska za kosu od pirinča TikTok/whitneysnaturals