Bjuti influenserka Juri Li iz Kalifornije ističe da za zdravu i sjajnu kožu nisu neophodne skupe kreme i tretmani, te da njena tajna leži u samo jednom povrću.

Ona je na društvenim mrežama podelila video snimak u kojem savetuje da svi za sebe i svoju kožu možemo da uradimo nešto jednostavno, a ona to čini svako jutro. Za ujednačen i blistav ten pije, kako kaže, sok od celera koji sama pravi. Potrebne su samo 2-3 stabljike celera, a sok možete napraviti u sokovniku ili blenderu.

Smuti od celera za imunitet
Shutterstock  

Sok od celera, kako je naglasila,sadrži brojne hranljive materije koje pojačavaju hidrataciju kože, a unutrašnja hidratacija kože bitna je jednako kao i spoljašnja, istakla je.

Ovaj napitak takođe ima i izuzetna detoksikacijska svojstva, čini čuda i za našu probavu, a može smanjiti i nadutost.

Osim bora, sok od celera umanjuje upale na koži, a Juri ga pije na prazan želudac, pre doručka i kafe.

Sok od celera za kožu
Shutterstock  

Celer se zbog brojnih vitamina smatra supernamirnicom. Sadrži antioksidanse i polisaharide za koje je poznato da deluju protivupalno, posebno flavonoidni i polifenolski antioksidansi. Takođe, ako redovno jedemo ovo zdravo povrće obezbeđujemo jači imunitet i bolje zdravlje.

Celer smanjuje simptome upale, uključujući bolove u zglobovima (poput artritisa), sindrom nervoznih creva, giht, infekcije bubrega i jetre, probleme sa kožom, pomaže kod iskašljavanja, pa idealan za zimske mesece. Dobar je i za snižavanje krvnog pritska, čuva vid, a ubrzava i metabolizam.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Sok od celera tiktok/@juicefeaster