Da bi koža pazuha uvek bila glatka i čista, neophodno je posvetiti joj dovoljno pažnje. Da li vas muči iritacija posle depilacije? Promislite i sami - da li ulažete bar delić vremena koje provedete negujući lepotu lica i dekoltea?

Naročito je važno da o tome vodite računa tokom leta, kad pojačano znojenje može da dovede do iritacije. Zato primenite savete dermatologa da bi i koža ispod miške uvek bila zdrava i lepa.

Za početak, redovno koristite piling. Dovoljno je da to bude jednom nedeljno, s tim što je bolje da upotrebite nežan hemijski piling. Mehanički "skrab" sa sitnim zrncima može da bude prejak i da izazove mikro ogrebotine na koži.

dlacice ispod pazuha.jpg
Shutterstock  

Drugo zlatno pravilo nege je hidratacija. Redovno mazanje hidrantne kreme - najbolje one koju koristite za dekolte - daće učinak već za nekoliko dana. Imajte na umu da je hidriranje najvažnije posle brijanja, a na tržištu ima i preparata sa sastojcima koji umiruju iritiranost.

Treće i najvažnije pravilo - koliko god da žurite, ne pribegavajte brijanju "na suvo". Dlačice na pazuhu mogu da deluju tanko, ali uvek je neophodno da se omekšaju toplom vodom. Zatim namažite kremu ili gel za brijanje i upotrebite brijač sa čistom i oštrom oštricom. Završite temeljnim ispiranjem, nežno osušite kožu tapkajući je mekim frotirom i namažite hidrantnu kremu.

Tekst: Lepa&Srećna