Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO BEZBOLNA DEPILACIJA: ova 3 trika sve žene žele da znaju

Glatka depilirana koža jedan je od sinonima za negovanu ženu, ali ona sa sobom nosi i „bolne uspomene" na odlazak kod kozmetičara. Zbog toga mnoge dame često posegnu za brijačem, što nije uvek idealno rešenje. Dajemo vam nekoliko ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Planirajte depilaciju nakon ciklusa

Prema istraživanjima, prag tolerancije na bol kod žena je veći u nedelji nakon mesečnog ciklusa, zbog čega je preporučljivo da depilaciju zakažete baš u tom periodu.

2. Obavezan piling

Preporučuje se piling nogu ili dela tela koji želite da depilirate dan pre tretmana jer će rezultati depilacije biti bolji na koži koja nije isperutana i sa koje su uklonjene mrtve ćelije. Pored toga, na mestima gde je koža masnija treba naneti puder.

3. Obratite pažnju šta unosite u organizam

Istraživanja su pokazala da kofein i nikotin povećavaju osetljivost kože pa se zbog toga ne preporučuje konzumiranje cigareta i kafe kao i alkohola nekoliko sati pre odlaska na tretman.

  Izvor:


Metode depilacije

Brijanje – najjednostavnija i najbrža metoda za uklanjanje neželjenih dlaka. Loša strana je što dlake mnogo brže rastu nego kod uklanjanja nekom drugom tehnikom.

Električni epilatori – efikasnija i racionalnija metoda uklanjanja malja jer aparat kupujete samo jednom, a dlačice sporije rastu. Jedina mana je što je bol ponekad veći nego kod depilacije voskom.

Vosak – trenutno najzastupljenija metoda depilacije, ali nepraktična ako želite da budete sami sebi kozmetičar. Efikasna je jer dlake sporije rastu. Može biti bolna, ali i ne mora. Nedostatak je što malje moraju biti najmanje pola centimetra duge da bi se tretman mogao raditi.

Kreme – nešto efikasnija metoda od brijača jer dlačice rastu malo sporije. Nedostatak je što može da se javi alergijska reakcija.

Povezane vesti

Elektroliza – metoda trajnog uklanjanja malja, ali je potrebno ponoviti nekoliko tretmana za koje treba izdvojiti veću sumu novca.

Egipatski šećer – nova tehnika koja je slična onoj sa voskom i preporučuje se osobama sa osetljivom kožom. Jedina prednost je što na koži ne ostaju tragovi voska.

Plastificirani vosak – novitet koji je preporučljiv za osobe sa osetljivom kožom jer je depilacija njime manje bolna od one sa običnim voskom.

Topla čokolada – ista metoda kao uklanjanje dlaka voskom, a jedina prednost je što hrani kožu hranljivim sastojcima i povećava proizvodnju kolagena i elastina.

Izvor: Lepa i srećna

Povezane vesti

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije