Ko bi rekao da sa samo malo veštine možete pretvoriti jednostavnu frizuru u pravi modni hit? Reč je o popularnom bobu, a ovog leta se on nosi u naročitom izdanju.

U pitanju je "meki bob", a kako ćete ga najlakše stilizovati, pokazuju svetske influenserke.

Za meki bob je karakteristično da ne mora da bude sveže ošišan i da dobro podnosi velike letnje vrućine. Naprotiv, ništa neće smetati i ako ste malo zakasnili na redovan odlazak kod frizera. Po koji pramen koji je izrastao malo više samo će učiniti da frizura deluje "nenamešteno".

meki bob moderna frizura
Instagram / amritapalahey 

Kako kažu stručnjaci za lepotu, meki bob je među frizurama isto što i "prirodna šminka" u svetu mejkapa. Važno je samo da se odabere pravi pristup, u skladu sa vrstom kose.

Ako ste kovrdžavi, naglasite to korišćenjem odgovarajućih proizvoda - gelom za lokne ili slanim sprejom. Ako imate ravnu kosu, slobodno začešljajte krajeve boba iza uha - tako ćete dobiti volumen bez tretmana visokom temperaturom.

meki bob moderna frizura hajli biber.jpg
Profimedia 

U zavisnosti od prilike, možete dodati i malo sjaja za glamur ili tapiranja po površini kose, za efekat "baš ovakva sam se probudila". Izaberite meki bob u skladu s vašim licem i tipom kose, a nakit i šminka će dodatno pojačati utisak.

meki bob moderna frizura 2-min.jpg
Profimedia 

Tekst: Lepa&Srećna