Bilo da je tečan ili u stiku, korektor je odličan saveznik u prikrivanju nedostataka na licu, kao što su akne, fleke, bore i podočnjaci. Međutim, mnogi ga ne nanose na pravilan način, zbog čega on gubi svoju svrhu.

Šminkeri preporučuju da ujutru, pre šminkanja, na područje oko očiju nanesete odgovarajuću kremu i sačekate da upije, jer će nakon toga korektor bolje "sesti" na taj deo lica.

Što je koža lica osetljivija, tanja ili suvlja, šminka će se pre skinuti, zbog čega je podloga veoma važna. Tu na scenu stupa korektor, koji neko nanosi četkicom, neko sunđerom, a neko prstima. 

korektor za sminkanje 2.jpg
Shutterstock  

Preporuka stručnjaka je da se korektor nanosi prstima, jer se tako tekstura ovog proizvoda najbolje stapa sa kožom. Sledeća opcija jeste sunđer, a najmanje pogodna je, kako kažu, četkica. Ukoliko je ipak koristite, onda birajte one koje su tanje i mekše. 

Korektor ne treba nanositi na čitavo područje ispod oka, već ga naneti na unutrašnji ugao, tamo gde su podočnjaci najtamniji.

Kada je reč o borama sa spoljašnje strane oka, trebalo bi birati hidratantne formule, kako koža ne bi bila suva i kako bi mejkap bio dugotrajan i izgledao prirodno.

Tekst: Lepa&Srećna