Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO TRAJE EFEKAT BOTOKSA I KAKVE SU POSLEDICE: Ako "padne" kapak ili obrva, evo šta je uzrok ovakvoj deformaciji lica

Botoks je, uz filere, jedna od najčešće traženih procedura za podmlađivanje. Kakvi su efekti, koliko traju i kakve su neželjene posledice.

 botoks pre i posle-min.jpg Izvor: Shutterstock

Botoks je jedna od najčešće traženih procedura za podmlađivanje, a druga je, naravno, ubrizgavanje filera. Njime se mogu tretirati bore na raznim delovima lica - između obrva, na nosu, čelu ili oko očiju.

Botoks nalazi primenu i tamo gde je stomatologija pred izazovom. - kad se previše vide desni prilikom smejanja. Rešava i problem prekomernog znojenja. Ukratko, toksin botoks "pegla" bore, ali može i da preoblikuje lice.

Međutim, moguće su i neželjene posledice. Među nima su najupadljivije "pad" obrve ili kapka, što se medicinski naziva ptoza. Uzrok je pogrešna primena botoksa, što može da znači loše odabranu dozu preparata ili pogrešno mesto aplikacije. U najgorem slučaju - pogrešno i jedno i drugo!

 botoks-min.jpg Izvor: Shutterstock

Obrve mogu da se podignu najviše do pet milimetara, a ako je potrebno više, neophodno je ili primeniti dermalne filere ili obaviti hiruršku intervenciju.

Efekti botoksa mogu da ostanu vidljivi između 4 i 6 meseci. Ako želite da održavate rezultate, budite spremni da finansirate ponavljanje procedure oko tri puta godišnje.

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije