Botoks je jedna od najčešće traženih procedura za podmlađivanje, a druga je, naravno, ubrizgavanje filera. Njime se mogu tretirati bore na raznim delovima lica - između obrva, na nosu, čelu ili oko očiju.

Botoks nalazi primenu i tamo gde je stomatologija pred izazovom. - kad se previše vide desni prilikom smejanja. Rešava i problem prekomernog znojenja. Ukratko, toksin botoks "pegla" bore, ali može i da preoblikuje lice.

Međutim, moguće su i neželjene posledice. Među nima su najupadljivije "pad" obrve ili kapka, što se medicinski naziva ptoza. Uzrok je pogrešna primena botoksa, što može da znači loše odabranu dozu preparata ili pogrešno mesto aplikacije. U najgorem slučaju - pogrešno i jedno i drugo!

botoks-min.jpg
Shutterstock  

Obrve mogu da se podignu najviše do pet milimetara, a ako je potrebno više, neophodno je ili primeniti dermalne filere ili obaviti hiruršku intervenciju.

Efekti botoksa mogu da ostanu vidljivi između 4 i 6 meseci. Ako želite da održavate rezultate, budite spremni da finansirate ponavljanje procedure oko tri puta godišnje.

Tekst: Lepa&Srećna