Posle borbe sa opadanjem kose, mnogi izgube samopouzdanje, naročito ako se ona proredi toliko da se koža glave jasno vidi na mnogim delovima.

Postoje različiti proizvodi kojima se ovo može kamuflirati, a jedna od mogućnosti je i mikropigmentacija kože glave.

Na skalpu se posebnim aparatom ubacuju tačkice pigmenta različitih nijansi iste osnovne boje. One stvaraju efekat senčenja i time se smanjuje kontrast između boje kose i boje kože glave.

Za mikropigmentaciju kože glave kandidati su oni koji redovno koriste pudere sa vlaknima za kamuflažu ćelavosti, ali se mnogo znoje ili im je dosadilo da ovo rade svaki dan.

Takođe, savetuje se i onima koji priželjkuju transplantaciju kose, pa i onima koji su je već obavili - da se malo poboljša izgled i kosa deluje gušće.

mikropigmentacija glave 3-min.jpg
Instagram / scalp_la 

Kozmetičari kažu da je ova procedura neizvazivna. Posle nje se pojavi crvenilo i pigment je, u prvo vreme malo tamniji, ali posle nekoliko nedelja boja posvetli, a crvenilo se izgubi. Kako to izgleda, pogledajte u galeriji slika!

Za ovu proceduru se odlučuju žene koje imaju proređenu kosu na zaliscima, mnogi kojima je ostao poneki "pečat" bez kose na mestu povrede, tojest ožiljka, kao i muškarci koji briju kosu do glave i žele da koriguju liniju oko čela i na mestu zulufa.

Instagram / scalp_la Rešenje za proređenu kosu i ćelavost

Tekst: Lepa&Srećna

.