Guste i duge trepavice jedna su od bjuti stavki koju priželjkuju gotovo sve žene, te u želji da imamo što izazovniji pogled često pribegavamo korišćenju veštačkih trepavica, nadogradnji, kao i različitim tretmanima za uvijanje istih. 

Međutim, uz ovaj jednostavan trik nećete imati potrebu da posećujete kozmetičke salone, niti da bacate velike sume novca na kupovinu veštačkih trepavica koje, uz to, nije lako ni zalepiti. 

sminka ajlajner 2-min.jpg
Instagram / cgonzalezbeauty 

Bjuti stručnjaci savetuju da uz maskaru koristite samo još jedan prozivod koji će viuzelno produžiti vaše trepavice, a neće ih uništiti - bebi puder. 

Nanesite jedan sloj maskare, zatim stavite bebi puder na štapić za uši i pređite preko trepavica. Na kraju dodajte još jedan sloj maskare da prekrijete tragove pudera. 

Ricinusovo ulje za trepavice
Screenshot / Youtube / Morgan Green 

Kada šminka oči, većina dama poseže i za ajlajnerom, a još jedan trik, kako savetuju šminkeri, može učiniti da vam oči više dođu do izražaja.

Bilo da imate braon, plave ili zelene oči, pokušajte da umesto crnog ili braon ajlajnera koristite tamno ljubičasti, koji će, kako navode, napraviti veliku razliku kada je u pitanju stavljanje vaših očiju u prvi plan.

Tekst: Lepa&Srećna