Oštećene trepavice čest su problem ako se određeni preparati koriste na pogrešan način, ako na njih loše reagujete zbog sastojaka koji možda izazivaju alergije, ali najčešće zbog maskara.

Sastojci koje sadrže maskare da bi duže stajale na trepavicama jedan su od uzročnika zbog čega su one oštećene, jer kada želimo da je skinemo neophodno je da intenzivnije trljamo oči kako bismo je uklonili.

Ricinusovo ulje je najbolji i najpraktičniji „lek“ za trepanice jer vlaži, hidrira i može učiniti da one izgledaju gušće i budu sjajnije. Ono još ubrzava rast trepavica, baš kao što povoljno utiče i na kožu. Na vlažan štapić za uši stavite malo ulja i nanesite na gornju ivicu trepavica, najbolje pre spavanja.

Ukoliko želite dodatno da poboljšate kvalitet trepavica napravite oblogu od zelenog čaja. On je bogat moćnim polifenolom koji stimuliše folikule dlake i podstiče regeneraciju kose. Bogat je antioksidansima, koji takođe sprečavaju gubitak i oštećenje trepavica, stvarajući zaštitnu barijeru za odbacivanje slobodnih radikala. Zeleni čaj bogat je i vitaminom B koji pomaže omekšavanju trepavica.

Izvor: Lepa&Srećna