Opušteni kapci su problem s kojim se mnoge dame suočavaju već u četvrtoj deceniji. Mnoge se pitaju da li će morati da se podvrgneblefaroplastici, zahvatu kojim se uklanja višak kože.

Estetski hirurzi kažu da se ova operacija ipak savetuje samo kad za nju postoje opravdani razlozi, a to je situacija u kojoj kapak pada preko oka i ugrožava vidno polje. Sve do tada, savetuju ženama, da se "snalaze" sa šminkom. A evo kako to možete da izvedete.

Glavni cilj jeste da ocrtate novi pregib kapka, koji će biti malo iznad postojećeg. Za to odaberite što neutralniju boju senke, sličnu boji kože vašeg kapka, samo ton ili dva tamniju. Njome ocrtajte pomoću tanje četkice poluovalnu liniju i dobro je izblendajte.

Osnovni savet je da ne preterate, jer ako ta linija bude previše daleko od vašeg pravog prevoja kapka, onda nećete postići željeni efekat. 

Kad pronađete tu "pravu" meru, videćete kako i obrve izgledaju više, a čitavo oko "otvorenije" nego inače. Sada možete da nanesete i druge senke - svetlu na donji deo, a tamniju - u boji po vašoj želji - iznad vaše nove "crte" koju ste upravo uvežbali. 

Pogledajte kako to izgleda na snimku pa počnite da vežbate što pre.

Kako našminkati spuštene kapke instagram/shinebeautymalibu

Tekst: Lepa&Srećna