Gotovo svaka žena priželjkuje negovanu, zdravu i sjajnu kožu, bez bora i drugih nepravilnosti na licu. One su, međutim, neizostavne i ne možemo ih u potpunosti zaobići, ali možemo usporiti njihovu pojavu.

Neke od vrlo delotvornih preparata možete napraviti sami kod kuće, a među njima je i ova domaća krema protiv bora, koja je odlična za negu kože jer hidrira, čini ten lepšim, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože.

Sastojci su prirodni i bezbedni, odgovara svim tipovima kože, a činjenica koja će sigurno obradovati sve dame jeste da su rezultati vidljivi već nakon sedam dana.

zena maze kremu na lice 0601012817.jpg
Profimedia 

Sastojci koji su vam potrebni:

- jedno žumance

- jedna kašika meda

- dve kašike apotekarskog vazelina.

Domaća krema protiv bora
Profimedia 

Priprema:

Vazelin otopiti na vodenoj pari. Skinuti sa šporeta i dodati ostale sastojke: med i žumance. Sve sastojke mešati nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smesu.

Krema se zatim laganim, masirajućim pokretima nanosi na očišćenu kožu. Nakon 30 minuta uklonite ostatke kreme vatom ili vlažnom maramicom za lice.

Pored redovne i pravilne nege, za zdravlje kože veoma je važno i na koji način se hranimo. Neke od namirnica koje usporavaju starenje kože su brokoli, riba, šargarepa i paradajz.

Tekst: Lepa&Srećna