Većini dama sastavni deo svakodnevne beauty rutine je i stavljanje rumenila. Svetski šminkeri tvrde da je najvažnije da  odaberete nijansu koja odgovara vašem tenu, ali i da ima i drugih trikova koji će učiniti da vam lice izgleda sveže i zdravo. Mnoge poznate dame koriste tečno rumenilo, a među njima je i Hejli Biber koja je pokazala je svoju jesenje-zimsku rutinu šminkanja uz pomoć svoje šminkerke Lee Darsi.

Pre nego što ga nanese na lice pomeša ga sa kremom, na taj način boje postane manje intezivna i lakše ostaje na koži. Takođe, koža izgleda blistavo i zdravo, a jagodice naglašenije.

Šminkeri ukazuju na čestu grešku pri stavljanju kamenog rumenila, ili onog u prahu - pravac u kom ga nanosimo. Naime, mesto s kojeg krećemo da povlačimo poteze četkicom upravo je ono na kojem se najveća količina rumenila zadržava. A ako po sredini obraza imate i prirodno crvenilo, ova tehnika vam ne ide u korist.

Dakle, trik je u suprotnom povlačenju četkice – od vrha jagodične kosti prema obrazu. Ova tehnika naglasiće vaše jagodične kosti, a vašem licu daće svežinu i blistavost.

Kako se šminka Hejli pogledaj u video snimku koji sledi:

Izvor: Lepa&Srećna