Koliko puta vam se desilo da se pogledate u ogledalo i pomislite - "danas mi šminka izgleda odlično" ili "lepa mi je ova modna kombinacija"? Poželite da to odmah pokažete i na Instagramu, ali slika "ispadne" mnogo lošije.

U čemu ste pogrešili? Kako da pozirate da bi slika za Instagram ili Fejsbuk izgledala što bolja? Savete o slikanju za društvene mreže daje Ana Bej, popularna jutjuberka koja kaže da se obraća "elegantnim ženama".

Ana se, za početak, presvlači - umesto u elegantnom "šanel" sakou, ostaje u pripijenoj bluzi od trikotaže. Razlog? U tom sakou je figura "četvrtasta", skoro svaka žena će izgledati punija nego što jeste. Ako ste se već našli u nekoj prilici u širokoj haljini ili bluzi, a dodje do fotografisanja, obavezno rukama malo naglasite struk.

kako da pozirate za slikanje
Youtube / Anna Bey 

Možete da naslonite jednu ruku na kuk, tako da ovlaš pritisnete i haljinu uz telo, pa i drugu ruku podignete - kao da pravite ćirilično slovo "F". U centru takve siluete, struk će delovati uže.

Ana kaže da možete iskoristiti i džepove na pantalonama, ali ne tako što ćete gurnuti šake unutra. Ona praktikuje manekenski trik - uvucite samo palčeve, a neka nadlanice budu vidljive i blago pomerene ka vertikalnoj osi - figura se time produžava.

kako da pozirate za slikanje
Youtube / Anna Bey 

Nipošto nemojte držati ruke na leđima, naročito ne jako zategnute, jer spreda deluje kao da su "odsečene". Glavu treba uzdići i blago isturiti napred, tako da brada ne bude spuštena. Tako i vrat izgleda izduženo, čemu će pomoći i ako nosite bluzu sa "V" izrezom.

Kad pozirate, nemojte stajati ravno pred kamerom, već okrenite telo blago u jednu stranu. Jednu nogu stavite ispred druge, a ruku koja je u prvom planu nemojte nipošto pritiskati uz grudi. Naprotiv, odmaknite je od tela i izgledaćete vitkije.

Tekst: Lepa&Srećna