Najjednostavnija, a najdugovečnija frizura su upravo talasi, moderna je tokom svih godišnjih doba. Oni su neobavezni, dugotrajni, a daju kosi volumen i sa njima izgledate kao da uvek imate frizuru.

Većina žena želi da ima baš ovakvu frizuru, ali često korišćenje prese ili figara može da uništi kosu. Frizeri su podsetili na starinske recepte kojima možemo da uvijemo kosu tako da ona izgleda savršeno, a da je ne gorimo.

1 Krpice
Isecite pamučnu tkaninu na krpice u obliku pravougaonika. Uvijajte pramen po pramen dok to ne uradite na celoj glavi. Spavajte sa njima i ujutru skinite i rasčešljajte kosu.

2 Umotajte kosu
Dok vam je kosa vlažna nakon pranja, podelite je na dva dela. Uvijte jedan deo od korena ka krajevima i podignite kosu ka glavi, a onda je učvrstite uz glavu. Isto uradite i sa druge strane. Vežite obe strane mašnom, pa je ujutru skinite i protrestire kosu.

3 Pletenice na vlažnoj kosi
Kada operete i prosušite kosu upletite je u pletenicu. U zavisnosti od toga kolike talase želite odlučite koliko ćete pletenica isplesti. Kroz kosu prođite prstima i ona će izgledati potpuno prirodno.

Izvor: Lepa&Srećna