Milioni ljudi muče muku sa svrabom kože glave a perut im zagorčava život.

Vrlo često oni troše velike sume novca na razne šampone i druga sredstva protiv peruti, a postoji jeftina alternativa koja vrlo brzo deluje. Reč je o leku koji često koristimo protiv bolova - acetilsalicilnoj kiselini ili jednostavnije - aspirinu.

Ovaj lek deluje protivupalno i kad se primeni na koži a činjenica da nema steroida doprinosi da bude još bezbedniji.

Aspirin može odlično da posluži za piling kože glave i da očisti skalp od odumrlih ćelija, masnoće, sebuma kao i naslaga raznih proizvoda koje koristimo za pranje, kondicioniranje i friziranje kose. On umiruje upalu a ne isušuje kožu kako ponekad može da deluje tipični šampon protiv peruti. Ovo je posebno važno ako imate suvu kosu koju je neophodno hidrirati.

Potrebno je da izdrobite 3-4 tablete aspirina i dodate malo vode da bi se rastvorile. Izmešajte pastu sa malo svog omiljenog šampona i utrljajte u kosu. Izmasirajte lagano pa ostavite da deluje nekoliko minuta. Možete i da iščešljate blago koren kose češljem sa krupnim zupcima, više da biste izmasirali kožu glave a ne da biste raščešljavali kosu.

Isperite i balsam nanesite samo na vrhove kose pa oblikujte frizuru na uobičajen način. Koža će biti čista, a svrab će prestati.

Izvor: Lepa&Srećna